RubberProff

Sådan monterer du tætningslister

sådan monterer du tætningslister

Helt generelt, så er tætningslister og profiler forholdsvis nemme at håndtere. Så at selv skulle montere tætningslister i din dør eller vindue, burde ikke være noget problem. De er nemme at tilpasse i længden med en skarp hobbykniv, så du kan få det bedste resultat.

Synes du, at det trækker ind ad dine vinduer? Så læs mere her: Det trækker ind ad mine vinduer. Her kommer vi med vores bedste tips og tricks i forhold til, hvad du kan gøre.

Har du brug for en hjælpende hånd eller et god råd? Så skriv eller ring til os!

Ellers – læs med her!

Montering

Hvordan monteringen af din tætningsliste skal foregå, afhænger af hvilken tætningsliste du har valgt. Ved du ikke hvilken tætningsliste der matcher dit behov? Så tag et kig på vores sortiment her:

Der er forskel på, om du skal bruge en rudeprofil, som hertil også skal bruge en låsekile – eller om det er en rudeprofil uden låsekile. Sagen er nemlig den, at hvis din rudeprofil skal bruge en låsekile, så vil du få brug for et lille værktøj til at montere låsekilen i rudeprofilet. Dét værktøj kalder vi for et rudeværktøj. Dette værktøj sørger for, at din gummi tætningsliste ikke tager skade under monteringen.

Men vigtigst af alt, handler det om, at du finder den tætningsliste, der matcher dit vindue/dør. Nedenfor er en guide til, hvordan du, helt generelt, monterer tætningslister.

Sådan gør du

  1. Først skal du sikre, at du vælger den rigtige tætningsliste. Hvad sidder i dit vindue/dør nu? Fjern din nuværende tætningsliste i ruden og brug noget lærertyggegummi/elefantsnot/modellervoks til at finde ud af, hvilken liste, der passer. Pres det ned i mellemrummet og luk til. På den måde får du den korrekte tykkelse. Brug nu denne “model” til at finde din nye tætningsliste.
  2. Når du så har fundet din tætningsliste, skal den monteres. Klip tætningslisten til, så den passer i længden. Placer den i en fals ad gangen – start oppe fra og bevæg dig ned. Hvis listerne mødes i et hjørne, klip listerne skråt, så de danner et hjørne. (Sørg for, at fladerne, hvor listerne skal sidde, er 100% rengjorte inden monteringen). Hvis du vil være sikker på, at listen bliver siddende, kan du sikre tætningslisten med et lille søm.
  3. Luk vinduet – nu er det tæt igen!
    Tjek lige at vinduet/døren lukker til og at listen ikke bliver klemt. Læg evt. et papir i klemme. Træk herefter i papiret – hvis der er modstand, er vinduet tæt.

Skal du bruge en rudeprofil, skal den monteres således:

  1. Sæt rudeprofilen mellem de to emner, som skal ”låses” sammen.
  2. Brug rudeværktøjet til at få låsekilen ind på pladsen i ”toppen” af rudeprofilet.
  3. Nu er profilet låst på plads og dine to emner rokker sig ingen steder.

Se. Det var da nemt at montere en ny tætningsliste. Har du yderligere spørgsmål? Så tøv ikke med at kontakte os. Vi vil hellere end gerne guide dig i hele processen.

Har du kigget i vores sortiment? Og kan du ikke finde en tætningsliste, der umiddelbart passer? Så vil vi gerne hjælpe dig med at finde den rigtige. Tryk på knappen nedenfor og skriv eller ring til os!

Udpluk af vores tætningslister

Firkantprofil (61)

Låsekile (6)

Gummisnor (46)

Rudeprofiler (16)

Gummislanger (55)

Glasbånd (12)

Klemprofiler (7)

L-profiler (9)

P-profiler (21)

Dørprofiler (10)

Lugepakninger (15)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *