RubberProff

Ringmåtter – hvor kan jeg bruge dem?

ringmåtte

Ringmåtter har rigtig mange funktioner og kan bruges rigtig mange steder. I dette blogindlæg, vil vi give dig en indsigt i de forskellige steder, du kan anvende en ringmåtte – både i erhvervet og i privaten. 

Ringmåtter er holdbare, slidstærke og skridsikre samtidig med, at de er stødabsorberende. Cellestrukturen i en ringmåtte, gør måtten let og fleksibel at håndtere og arbejde med. 

Ringmåtter kan bruges både inde og ude og kan monteres på ethvert underlag – græs, sand, jord og mudder. Dette gør ringmåtten ekstrem fleksibel og kan bruges rigtig mange steder.

Entremåtte

Ringmåtter bruges hyppigt som entremåtter i både institutioner, i industrien osv. De bruges hyppigt da de har en høj slidstyrke og struktur. Vi kender alle de de kolde og ekstra våde efterårsdage, hvor dørmåtter er våde og beskidte og dermed mister de jo lidt deres funktion. Men ikke ringmåtter. På disse dage er de nemlig ideelle, da skidtet tørres af grundet hullerne i ringmåtterne. På den måde forbliver overfladen på måtten ren, og den mister dermed aldrig sin funktion.

Græsarmering

Ringmåtter kan også bruges i indkørsler, parkeringspladser, legepladser og lignende. De bruges ofte her for at opretholde et flot, grønt underlag af græs. Græsset kan nemlig gro helt uhindret op igennem hullerne, som også sikrer let dækning. Derudover bærer ringmåtten lasten fra køretøjer og gående i stedet for selve underlaget. Du kan også sagtens klippe græsset med en plæneklipper ovenpå ringmåtterne. 

Du kan også bruge ringmåtterne midlertidigt ved store events, hvor der kommer til at være meget trafik.

Våde og snedækkede områder

Udover at fungere godt som entremåtter og græsarmering, er ringmåtter også ideelle i områder med meget nedbør eller vand, da både sne og vand kan gøre andre underlag meget glatte. Det praktiske ved ringmåtterne er, at vand og sne kan samle sig/løbe igennem hullerne. Derved lægger det sig ikke på overfladen, og ringmåtterne opretholder sin evne til at være skridsikker. 

Grundet disse egenskaber, anvendes ringmåtter også typisk i skicentre og svømmehaller, hvor det er vigtigt med et skridsikkert underlag, for at opretholde sikkerheden. 

Det praktiske ved ringmåtterne i disse situationer er, at de nemt kan fjernes igen og underlaget kan derfor let rengøres eller fejes.

Hvordan monterer jeg og vedligeholder mine ringmåtter?

Du kan montere ringmåtterne på flere måder. Hvis de monteres på et ujævnt græsunderlag, kan de monteres med pløkker, som sikrer fastholdelse af måtterne. Det er dog ikke nødvendigt, hvis måtterne placeres på et jævnt underlag. 

Måtterne skal monteres ovenpå græsset og ikke nede i jorden. Hvis ringmåtterne kommer til at ligge for langt nede i jorden, får græsrødderne dårligere levebetingelser. 

Alt efter belastningen af måtterne, kan det forventes, at måtterne trædes ned i jorden med tiden. For at sikre, at ringmåtterne beholder sine gode egenskaber, kan de løftes op og lægges ned igen. 

Har du nogle spørgsmål om vores ringmåtter? Så tøv endelig ikke med at kontakte os her:

Du kan også finde os på vores sociale medier her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *