Hvad er nitril?

Nitril er et syntetisk gummiprodukt, som du måske kender bedst fra de blå medicinske nitrilhandsker, som også kan købes i diverse supermarkeder. Men hvad er nitrilgummi udover dette? Denne syntetiske gummi-variant anvendes også til at lave fedtstof- og olieslanger, sko, tæpper og mange andre ting, vi kender fra dagligdagen. Derfor er nitril gummi ikke et helt ukendt produkt. Vidste du også, at nogle nitril-produkter fremstilles til at være fødevaregodkendte, så materialet kan bruges til endnu flere ting? Måske ikke, men det gør de altså. Sådan en variant kan du også finde på vores webshop!

Nitril er ofte foretrukket af allergigere, da folk med bl.a. latexallergi ofte finder det bedre at anvende nitril engangshandsker frem for latexhandsker, da nitril ikke forårsager en allergisk reaktion. Derfor er engangshandsker nitril et særligt attraktivt produkt!

hvad er nitril

Har du spørgsmål til nitril eller andet? Så tøv ikke med at kontakte os. Vi sidder klar til at besvare din henvendelse.

Nitrilgummis fantastiske egenskaber

Nitril har mange fantastiske egenskaber, men den egenskab, der adskiller denne type gummi fra andre i samme genre af syntetiske gummier, er egenskaben: modstandsdygtighed overfor olier, kemikalier, fedt og opløsningsmidler. Der er ikke andre gummityper, der kan holde til olier og opløsningsmidler så godt, som nitrilgummi kan. Så, hvis du skal bruge nitrilgummi på en boreplatform, eller som en slange eller snor nær olie, skal de have fat på nitrilgummi.

Nitril er, derudover, et elastisk materiale, der har en ok vejrbestandighed og kan anvendes både indendørs og udendørs. Dog anbefaler vi, at du primært anvender dit nitrilgummi indendørs. Nitrilgummi har en ringe modstandsdygtighed over for ozon og UV-stråling, som gør, at det med tiden ikke vil kunne klare mosten udendørs. Hvis materialet ikke er direkte i solen, holder materialet langt bedre. For at sammenligne med et produkt i en helt anden boldgade, naturgummi, er nitrilgummi mere kemisk resistent, dog er det mindre fleksibelt. Materialet har en høj slidstyrke, som gør, at det kan holde i rigtig lang tid under de rette forhold. Nitrilgummi kan anvendes i temperaturer op til 80°C og ned til -15°C.

Hvordan fremstilles nitril?

Nitrilgummi er produceret af to materialer kaldet butiadiene og acrylonitril. Butiadiene er ofte fremstillet af ethanol eller acetylen, som er alkohol eller en gas, som typisk anvendes ved svejsning. Derudover er acrylonitril fremstillet af acetylen, som er også er en gas, der er anvendes ved svejsning eller ethylenoxid, som er en organisk forbindelse og er en brandfarlig og eksplosiv forbindelse og hydrogencyanid, som er blåsyre, som er en kemisk forbindelse. Butiadiene og acrylonitril samles i en rustfri beholder af stål ved hjælp af enten koldt eller varmt polymerisation, som er en proces, hvor man omdaner monomer til polymer.

Søger du speciallavet nitril?

Hos Rubberproff tilbyder vi flere forskellige specialfremstillet produkter. Så søger du noget særligt, som skal laves efter præcise mål, så det passer til dit projekt? Så kan vi hjælpe dig! Vi har flere forskellige kompetencer, der gør, at vi kan tilbyde dig langt mere end de færdiglavet produkter, du kan se i vores webshop. Så er du på udkig efter pakninger, gummistrimler eller andet i nitril? Så tøv ikke med at kontakte os! Du kan læse mere om vores forskellige kompetencer lige her:

Et hav af anvendelsesmuligheder

nitril engangshandsker

Da nitril kan håndtere olier og fedtstoffer, anvendes nitril oftes til konstruktion af olieplatforme. Derudover anvendes nitrilgummi på mange forskellige typer arbejdspladser, da det har en stor fordel i mange industrier.

Selvom vi oftest kender nitrilgummi fra nitrilhandsker – de blå medicinske handsker – anvendes nitril også inden for fødevareindustrien. Noget nitrilgummi er fødevaregodkendt, hvilket gør anvendelsesmulighederne endnu bredere. Derfor finder du tit nitril i fødevareindustrien og inden for kosmetik fremstilling. Her anvendes det ofte som tætninger eller pakninger.

Inden for anvendelsesmulighederne skal nævnes, at nitril både fås i fast gummi og i cellegummi. Dette gør, at du kan anvende nitril i mange flere områder, end hvis du blot havde produktet i en fast gummi kvalitet. Hvad er fælles for både fast gummi og cellegummi nitril er, at det klæber godt til metal. Det gør det til et endnu mere attraktivt produkt, end det er i for vejen.

Kontakt os nu!

Vi sidder klar til at hjælpe dig med at finde det nitrilgummi-produkt, du er på udkig efter. Hos Rubberproff har vi gummieksperter, som elsker at guide vores kunder hen mod det, de søger. Du kan fange os fra 8-16 på chatten samt på vores telefon og e-mail:

Tlf. +45 32 26 80 26 eller på e-mail: info@rubberproff.dk

Vi ser frem til at høre fra dig!

Se vores store udvalg af nitril produkter

Vi har et stort udvalg af forskellige nitril produkter. Du finder alt fra hele plader til gummislanger og strimler. Herunder kan du se et lille udpluk af alle vores produkter: