Hvad er EPDM?

EPDM gummi er en nyere type gummi, som blev opfundet i 1960’erne. Før EPDM-gummi anvendte man primært naturgummi og syntetisk gummi som neopren, men eftersom industrien udviklede sig og de industrielle behov ændrede sig, kunne disse hver især ikke helt følge med længere. Derfor udviklede man et syntetisk gummi, som havde nogle egenskaber som hverken naturgummi eller neopren gummi har. Heraf opstod det syntetiske gummi: EPDM-gummi.

hvad er epdm

EPDM består af elastomer, der består af: Ethylen, Propylen, Dien og Monomer. Deraf navnet EPDM. Gummiet kommer i mange forskellige former og farver, i både cellegummi og i fast gummi.

Har du nogle spørgsmål til EPDM eller andet? Så sidder vi klar til at hjælpe dig! Tryk på knappen og skriv/ring til os med det samme.

EPDM-gummi og dets fremragende mekaniske egenskaber

Hvis du stiller høje krav til dit gummi, er EPDM-gummi et fantastisk valg. Det har nemlig høj bestandighed overfor vind og vejr. Derudover påvirkes EPDM ikke negativt af solens stråler, hvorfor det er særligt egnet til brug både inde og ude. Der findes, helt simpelt, ikke et gummimateriale, der kan tåle ligeså ekstreme forhold som EPDM. Derudover kan EPDM-gummi tåle temperaturer helt ned til -45°C og stadig være elastisk. Dog er det mere elastisk ved plusgrader end det er ved minusgrader.

I og med, at EPDM-gummi er kunstigt fremstillet, tåler materialet de fleste kemikalier, dog anbefaler vi, at materialet ikke kommer i kontakt med benzin og opløsningsmidler.

Denne type gummi er et meget smidigt og fleksibelt materiale, hvilket gør det til et attraktivt materiale at arbejde med, specielt, hvis man skal anvende større stykker af gangen.

EPDM fås i flere forskellige hårdheder, så du kan få den hårdhed du er på udkig efter. Hårdheden på EPDM spænder fra 30-90 Shore A, hvilket er den måde man måler hårdhed på inden for gummi. Dette giver et stort spænd i forhold til den hårdhed, du ønsker, og derved er der noget til ethvert formål.

Søger du custommade EPDM produkter?

Hos Rubberproff har vi også mulighed for at specialproducere blandt andet pakninger eller gummistrimler i EPDM gummi. Så står du i en situation og søger nogle EPDM gummiprodukter lavet ud fra din tegning til dit specifikke projekt – så kan vi hjælpe dig! Du kan læse meget mere om, hvad vi kan speciallave til dig ved at trykke på knappen her: 

Hvor anvendes EPDM?

EPDM anvendes mange steder, blandt andet inden for industri, og det anvendes i mange forskellige brancher. Det anvendes blandt andet som pakninger, tætningslister, strimler og meget mere. Derudover anvendes det ofte ved tagdækning, skørter ved sokkel, inddækning ved vinduer, bassiner og facadeopbygninger. Du vil ofte se EPDM inden for bilindustrien, skibsfart og byggebranchen. Det gør det særligt grundet gummiets fremragende mekaniske og tekniske egenskaber. Det er derfor et særligt populært valg, hvorfor du også finder en del EPDM-gummi produkter her hos Rubberproff! Du kan se lidt af vores udvalg her:

Du er altid velkommen til at kontakte os!

Hos Rubberproff sidder vi klar til at besvare spørgsmål og henvendelser om alt mellem himmel og gummi. Vi har kyndige eksperter, som kan rådgive dig med at finde den type og variant af EPDM-gummi, du mangler.

Du kan fange os på chatten eller på telefon og e-mail:

Tlf.: +45 32 26 80 26 eller e-mail: info@rubberproff.dk

Vi glæder os til at høre fra dig!

Se vores store udvalg af EPDM-gummi på shoppen

Grundet EPDMs store alsidighed finder du et stort udvalg af EPDM produkter her hos os. Det gælder blandt andet cellegummistrimler, hele gummiplader, gummisnore og slanger og meget mere. Du kan se et lille udpluk af det lige her: