Faldhøjde på gummifliser

Når du anlægger en legeplads, hvad end den er offentlig eller privat, er det vigtigt at sørge for, at sikkerheden er i top. På den måde er vi sikre på, at børn og barnlige sjæle kan kombinere sikker leg med sjov og spas.

Når du er på udkig efter gummifliser, er det derfor vigtigt, at du tager højde for, hvilken faldhøjde de er godkendt til. På oversigten neden for kan du se, hvilken tykkelse fliser, du skal vælge til en bestemt højde.

Kontakt os lige her, hvis du har spørgsmål
faldhøjde

Hvordan vælger jeg den rette flise?

Når du skal vælge den rette flise til dit behov, skal du måle op på det sted, hvor barnet kan falde fra:
Hvor langt er der fra plateauet til jorden? Den højde er den højde, du skal bruge, når du skal vælge, hvor tyk en flise, du skal bruge. F.eks. hvis der er 1,5 meter fra plateau til jorden, skal du bruge en flise, der er 45 mm tyk.

Hvis du ser på figur 2, er der et H, som er det, du skal måle, når du måler faldhøjden. Det gælder ALLE de steder, børn kan falde ned fra, så også de tre andre aktiviteter i legestativet. 

Derudover skal du også tage højde for gyngestativer. Børn kan også falde ned fra en gynge – ofte hopper de, men der skal sikkerheden være lige så stor som på et legestativ. 

På et gyngestativ skal du måle gyngen fra en 60° vinkel og måle fra sædet til jorden i forhold til hvilken gummiflise du skal have, som du ser på figur 3.

Derefter tager du den højde, du har målt og sammenligner den med skemaet i figur 1. Hvis den måler 1 meter, vil vi anbefale, at du tager en flise, der har en tykkelse på 45 mm. På den måde er du sikker på, at børn og barnlige sjæle er bedst beskyttet, når de leget på legepladsen.

faldhøjde
faldhøjde
Kontakt os lige her, hvis du har spørgsmål

Rubberproffs udvalg af gummifliser

Hos Rubberproff har vi et stort udvalg af gummifliser og legepladsfliser til at dække stort set alle behov – og alle faldhøjder. Du kan se vores store udvalg lige her:

Har du nogle spørgsmål?

Vi sidder klar til at hjælpe dig, hvis du har nogle spørgsmål! Kontakt os i dag lige her:

Kontakt os lige her, hvis du har spørgsmål